Det handler om å være stolt av arbeidet sitt

Ruben Røkeberg har skapt ting med hendene sine så lenge han kan huske. Som gårdsgutt fra Vestfossen ble han tidlig komfortabel med materialer, hammer og spiker. Som betongallergiker var det likevel tilfeldig at han ble værende i byggebransjen.

Navn: Ruben Røkeberg
Alder:
37
Fra: Oppvokst på gård i Vestfossen
Utdanning:
Forskalingssnekker og tømrer
Yrke:
Tømrer i Ag siden 2011

─ Helt siden jeg var liten har jeg skapt ting med hendene, tilfredsstillelsen i å lage noe man ser resultatet av er svært viktig for meg. Jeg husker jo godt at jeg som liten syntes det var veldig artig å bygge trehytter i skogholtet utenfor gården der jeg er oppvokst.

Fastlegen ba han bytte yrke
Ruben er egentlig utdannet forskalingssnekker og drev med dette i flere år før han videreutdannet seg og tok fagbrev som tømrer. Det var fastlegen som fortalte han at han ikke kunne arbeide som forskalingssnekker lenger.

─ Jeg viste jo ikke at jeg skulle ende opp med å få atopisk eksem som følge betongarbeidet. Det var enkelte av stoffene i betongen jeg reagerte jeg på. En periode fikk jeg sår på knokene som ikke ville gro. For å redusere kontakten med betong ba fastlegen meg om å finne noe annet å drive med, eferfarer tømreren.

Ruben ønsket å bli værende i byggebransjen, han bestemte seg derfor for å etterutdanne seg til tømrer.

─ Så lenge jeg er flink til å vaske hendene og til å bruke håndkrem, så er jeg nå lite plaget av problemet med eksemen, forteller Ruben.

Yrkesstolthet
I tømreryrket møter Ruben mange mennesker til daglig. Han forteller at han er svært opptatt av å gjøre ting skikkelig og å opptre profesjonelt overfor de han møter gjennom jobben.

Det handler rett og slett om å kunne være stolt av jobben man utfører, enten det er små eller store prosjekter man arbeider på. Husk at du garantert kommer til å møte igjen kundene ved en senere anledning. Da er det veldig kjedelig om man har utført et slett stykke arbeid. Man må kunne se kunden i øynene og være stolt av arbeidet sitt, det handler om yrkesstolthet, poengterer Ruben.

Liker oppdrag som er annerledes
Ruben forteller at han ikke ville byttet tømreryrket mot noe som helst annet yrke. En mann med skaperglede som liker å se de fysiske resultatene av prosjektene han arbeider på. Likevel er det enkelte oppdrag han mener er mer spennende enn andre.

Jeg trives nok kanskje aller best med oppdrag som utfordrer meg både mentalt og kreativt. Renovering av eldre bygninger synes jeg er veldig spennende. Da vet man sjelden hva man kommer til, og løsningene blir til underveis mens man går. Et eksempel på dette er kanskje hytta vi renoverte på Blefjell for en tid tilbake, uten bilvei og strøm var dette et oppdrag som utfordret meg mye, smiler tømreren.

Trykk på bildet under for å lese saken om hytta Ruben rehabiliterte på Blefjell.

LES OGSÅ: ─ Tømreren gikk inn til hytta hver dag i åtte uker!

Trykk på linken for å lese saken om hytta på Blefjell som ble renovert av Ruben.

Jeg trives jo godt med å arbeide på nybygg også, selv om man her gjerne arbeider etter en slags bruksanvisning. Det blir ofte grei skuring, forteller Ruben.

Trives godt i Ag
Siden 2011 har han hatt fast arbeidsplass hos Ag, med firmabil i tillegg til en rekke andre goder ser han ikke for seg å bytte arbeidsgiver med det første.

Da jeg begynte i Ag i 2011 var vi en relativt liten entreprenør, i dag er vi langt flere ansatte og har utviklet en mer profesjonell organisasjon på absolutt alle områder. Det innebærer også at vi i dag har kapasitet til å arbeide på langt større og mer omfattende prosjekter sammenliknet med da jeg begynte. Jeg trives ekstremt godt i Ag sammen med alle de dyktige kollegaene som omgir meg hver eneste dag. Her blir jeg nok værende i mange år fremover, avslutter Røkeberg.