Kongsberg videregående skole

Elevene drar nytte av samarbeidet med Ag Entreprenør

Torbjørn Rasmussen og Terje Grimsgård ved Kongsberg videregående skole ser at både elever og lærere ved bygg- og anleggsteknikklinjen drar stor nytte av samarbeidet med byggenæringen.

– Det er gull verdt for oss å samarbeide tett med aktører fra byggenæringen, sånn som vi gjør med Ag Entreprenør. Samarbeidet bidrar til at vi kan gi elevene våre et bedre og mer oppdatert utdanningstilbud. På sikt gir det også enda flere dyktige medarbeidere i byggenæringen, sier Terje Grimsgård, avdelingsleder for bygg, anlegg og naturbruk ved Kongsberg videregående skole, avdeling Saggrenda.

Bidrar med verdifull kunnskap

Kongsberg videregående skole har samarbeid med flere entreprenører i Kongsberg-regionen, spesielt knyttet opp mot faget YFF (yrkesfaglig fordypning). Blant bedriftene som bidrar til utdanningen av fremtidens fagarbeidere finner du Ag Entreprenør.

Samarbeidet med Ag Entreprenør går ut på at elevene ved VG2 Byggteknikk får delta på byggeprosjekter i regi av Ag Entreprenør. I tillegg kommer Aleksander Bjerke, HMS-koordinator i Ag Entreprenør, ukentlig til skolen for å undervise i temaer som HMS, tekniske forskrifter og lignende. Det er elevene ved VG2 Byggteknikk og VG1 Bygg- og anleggsteknikk som får glede av denne kunnskapen.

– Jeg tror det er bra for skolen at vi som jobber med dette hver dag kan dele kunnskapen vår med elevene. Byggenæringen er i konstant utvikling og endring. Ved å samarbeide på denne måten kan vi bidra med å gjøre skolehverdagen mer variert, i tillegg til at både skolen og elevene holder seg faglig oppdatert, sier Bjerke.

– Vi merker stor forskjell i læringsutbyttet til elevene når vi samarbeider tett med næringslivet. Elevene lærer mer og blir motiverte når de kommer så tett på aktører i bransjen.

Torbjørn Rasmussen, lærer ved bygg- og anleggsteknikk, Kongsberg videregående skole, Saggrenda
Torbjørn Rasmussen, lærer ved Kongsberg videregående skole

– Videregående skole kan nesten sammenliknes med et litt langt jobbintervju. Dette er både en arbeidsplass og en skole for elevenes del. Samarbeidet med Ag Entreprenør er noe vi gjør for elevenes del, fordi vi ønsker at de skal komme seg videre og ut i arbeidslivet etter endt skolegang, sier Grimsgård.

Kunnskap gjennom praktiske prosjekter

Elever fra VG2 Byggteknikk kan typisk utføre praktiske prosjekter som bygging av ny garasje, eller andre mindre prosjekter. Det er da ofte åtte til ti elever som sammen bygger garasjen i løpet av et skoleår. Ag Entreprenør stiller med rigg og låner ut nødvendig utstyr. Stedet blir utstyrt med spise-, skifte-, og wc-brakke, noe som bidrar til at elevene får en realistisk opplevelse av hverdagen til en håndverker.

– Når det er såpass mange som skal arbeide samtidig stiller det jo noen krav til plass. Småprosjekter som egner seg har derfor gjerne en litt luftig beliggenhet, som gjør at det er mulig for så mange å jobbe der, forteller Bjerke.

Ag Entreprenør, med Aleksander Bjerke i spissen, er alltid på jakt etter prosjekter som kan passe inn i samarbeidet med Kongsberg videregående skole.

– Vi har samarbeidet med Kongsberg videregående skole i tre år nå, og ønsker å fortsette samarbeidet framover. Har du et egnet garasjeprosjekt eller andre småjobber vil vi derfor gjerne at du tar kontakt. Vi er hele tiden på jakt etter nye prosjekter til fremtidens tømrere

Aleksander Bjerke, Ag Entreprenør
Elevene er fornøyd med samarbeidet.

Kontakt oss

Fyll inn din kontaktinformasjon i skjemaet nedenfor for å komme i kontakt med oss i Ag Entreprenør.

  • Beskriv gjerne hva du ønsker kontakt om. Eks. Hva du vil ha bygget, pusset opp. Gjerne så detaljert som mulig.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.